X, o ülkedeki operasyonunu kapatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder Elon Musk’a ait olan X, Brezilyalı yargıç Alexandre de Moraes’in Güney Amerika ülkesindeki şirketin yasal temsilcilerinden birini, platformdan bazı içerikleri kaldırma emirlerine uymaması halinde gizlice tutuklamakla tehdit ettiğini iddia ediyor.

Sosyal medya devi, Moraes tarafından imzalandığı iddia edilen bir belgenin fotoğraflarını yayınladı. Bu belgede, X temsilcisi Rachel Nova Conceicao’ya karşı platformun Moraes’in emirlerine tam olarak uymaması halinde günlük 20.000 real (3.653 $) para cezası ve tutuklama kararı uygulanacağı belirtiliyor.

X, “Çalışanlarımızın güvenliğini korumak için Brezilya’daki operasyonlarımızı kapatma kararı aldık, derhal geçerli olmak üzer” dedi. Moraes’in bir koltuğa sahip olduğu Brezilya Yüksek Mahkemesi, Reuters’a konuyla ilgili konuşmayacağını ve X tarafından paylaşılan belgenin doğruluğunu ne teyit ne de yalanlayacağını söyledi.

BREZİLYA HALKI KULLANABİLECEK

Platform, X hizmetinin Brezilya halkına açık kalacağını belirtti.

Bu yılın başlarında, Moraes, aşırı sağcı eski Başkan Jair Bolsonaro’nun hükümeti sırasında sahte haberler ve nefret mesajları yaymakla suçlanan “dijital milisler” olarak adlandırılan hesapları engellemesi için X’e emir vermişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
X, o ülkedeki operasyonunu kapatıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ensonhaber – Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Zurna Sohbet - Cinsel Sohbet - Yetişkin Sohbet - SizinMekan - Sohbet Odaları - Sohbet - Mobil Sohbet - ESohbet - Mirc Sohbet - Sohbet Odaları - Geveze Sohbet - Dul Sohbet - Kelebek Sohbet - Zurna Sohbet - Kelebek Sohbet
Bizi Takip Edin