Ateşkes anlaşmasında son durum ne? CIA Başkanı Burns, müzakereler için Mısır’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ateşkes anlaşmasında son durum ne CIA Başkanı Burns, müzakereler için Mısır’da
expand

KAYNAKİHA

Mısır, Katar ve ABD arabuluculuğunda gerçekleştirilen İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşması müzakereleri devam ediyor. İsrail’in teklifini sunduğu ve Hamas’ın cevabının beklendiğine yönelik açıklamalar yapılırken, sonucun ne olacağı belirsizliğini koruyor.

MÜZAKERELERE İLİŞKİN SON DURUM GÖRÜŞÜLECEK

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, bugün Mısır’ın başkenti Kahire’ye geldi. Burns’un müzakerelerde son duruma ilişkin görüşmelerde bulunacağı tahmin ediliyor.

HAMAS’TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinin ne zaman sonuç vereceği merak konusu olmaya devam ediyor. Müzakereler bu hafta da Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilecek. Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ateşkes ihtimalinin baltalamaya yönelik açıklamalar yapmakla suçladı. Badran, Netanyahu’nun Refah’a askeri güç gönderme konusunda ısrar eden açıklamalarının “anlaşmaya varılması ihtimalini ortadan kaldırmaya” yönelik olduğu uyarısında bulundu. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun daha önceki müzakerelerde de engelleyici olduğunu vurgulayan Badran, “Bir anlaşmaya varmakla ilgilenmiyor. Bu nedenle mevcut çabaları engellemek için açıklamalar yapıyor” dedi.

 Badran açıklamasında, Hamas’ın hedefinin kalıcı bir ateşkes ve “işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden tam ve kapsamlı bir şekilde çekilmesi” olduğunu yineledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ateşkes anlaşmasında son durum ne? CIA Başkanı Burns, müzakereler için Mısır’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ensonhaber – Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Zurna Sohbet - Cinsel Sohbet - Yetişkin Sohbet - SizinMekan - Sohbet Odaları - Sohbet - Mobil Sohbet - ESohbet - Mirc Sohbet - Sohbet Odaları - Geveze Sohbet - Dul Sohbet - Kelebek Sohbet - Zurna Sohbet - Kelebek Sohbet
Bizi Takip Edin