Çin, yasaklanan çipleri geri aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli üniversiteler ve araştırma enstitüleri, ABD’nin geçen yıl Çin’e bu tür teknolojinin satışını yasaklamasını genişletmesine rağmen, yeniden satıcılar aracılığıyla yüksek son Nvidia yapay zeka çiplerini aldı.

Reuters’ın bildirdiğine göre, incelenen ihale belgelerinde ABD’nin 17 Kasım’da ambargoyu genişleterek daha fazla çipi ve ülkeyi lisanslama kurallarına tabi tutmasından sonra, 10 Çin kuruluşunun Super Micro Computer Inc., Dell Technologies Inc. ve Tayvan’ın Gigabyte Technology Co Ltd tarafından yapılan sunucu ürünlerine gömülü gelişmiş Nvidia çiplerini satın aldığını gösteriyor.

ÇİNDE YASA DIŞI DEĞİL

20 Kasım ile 28 Şubat arasında gerçekleştirilen daha önce bildirilmemiş ihalelere göre, Nvidia’nın en gelişmiş yongalarından bazılarını içeriyordu. ABD, Nvidia ve ortaklarının üçüncü taraflar da dahil olmak üzere Çin’e gelişmiş çipler satmasını yasaklarken, çiplerin satışı ve satın alınması Çin’de yasa dışı değildir.

Nvidia, ihalelerin kısıtlamalardan önce ihraç edilen ve yaygın olarak bulunan ürünleri belirttiğini söyledi. Bir sözcü, “Ortaklarımızdan herhangi birinin ihracat kontrol kurallarını ihlal ettiğini ve dünya çapında satılan ürünlerin ihmal edilebilir bir kısmı olduğunu göstermiyorlar” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin, yasaklanan çipleri geri aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ensonhaber – Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Zurna Sohbet - Cinsel Sohbet - Yetişkin Sohbet - SizinMekan - Sohbet Odaları - Sohbet - Mobil Sohbet - ESohbet - Mirc Sohbet - Sohbet Odaları - Geveze Sohbet - Dul Sohbet - Kelebek Sohbet - Zurna Sohbet - Kelebek Sohbet
Bizi Takip Edin