İki yılda 6874 öğrenciye ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reeder, 1500’e yaklaşan çalışan sayısı ile toplumda teknoloji, çevre ve sosyal alanlara yönelik çalışmalarını geliştirmeye ve ileri taşımaya devam ederken topluma olan sorumluluğunu sürdürüyor. Reeder bu yaklaşımla, 2022 yılında T.C. Milî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile hayata geçirdiği proje kapsamında mesleki ve teknik eğitim Anadolu liselerinde öğrenim gören birçok öğrenciye, dijital ve kodlama becerilerini arttırmak amacıyla farkındalık eğitimleri sağlıyor.

Proje kapsamında, MEB müfredatına uygun olarak hazırlanan reelab.com.tr çevrim içi eğitim portalı üzerinden öğrenciler, Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu liseleri okul yönetimi ve öğretmenlerinin desteği ile maker kültürü, tasarım odaklı düşünme, 3 boyutlu tasarım, algoritmalar, oyun tasarımı, arduino ile kodlama ve mobil programlama olmak üzere 7 modülde “STEAM” eğitimlerinden faydalanıyor. Eğitimlerin ardından sınavlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, uygulamalı yüz yüze atölyeler ile öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme ve prototiplerini üretme imkânı buluyor.

“STAJ İMKANI SUNULACAK”

Proje kapsamında, çevrimiçi eğitim portalı olarak tasarlanan “reelab.com.tr” üzerinden 2022 -2023 Eğitim ve Öğretim yılında 2680 öğrenci çevrimiçi, 278 öğrenci teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme ve ilk prototiplerini üretme; 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında 4194 öğrenci çevrimiçi, 630 öğrenci teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme ve ilk prototiplerini üretme imkânları buldu.

Öğrencileri geleceğin başarılı yazılımcıları, mühendisleri ve bilim insanları olmaları için destekleyen proje, ilk senesinde İstanbul, Manisa, Samsun illerinde tamamlanırken; ikinci senesinde, Gaziantep, Mersin, Mardin, Diyarbakır, Balıkesir, Eskişehir ve Denizli illerinde 50 okulda devam etti.

Hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Reeder şirketi içerisinde her sene gerçekleşen “Reeder yazılım geliştirme ve tasarım yarışması’na başvuru yapabilecekler ve başarılı oldukları takdirde yazılımlarını şirket içinde kullanıma açabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler Reeder’da işletmede mesleki eğitim/staj imkânı bulacak.

“HAYALİMİZ HER ÖĞRENCİYE STEAM FARKINDALIĞI KAZANDIRMAK”

Kadınların küresel ekonomiyi şekillendirmede dönüştürücü bir rol oynadığına işaret eden Reeder Kurucu Ortağı Sezen SUNGUR SARAL: “2022 yılında ilk adımlarını attığımız #kizlarkodlar projemiz, bugün binlerce öğrencinin heyecanı, umudu, ışığı. Hem öğrencilerden hem de öğretmenlerden aldığımız geri dönüşler ürettiğimiz katkının birer göstergesi oldu. Bu sene 4000’I aşkın öğrenciye çevrimiçi ve 600’ü aşkın öğrenciye yüz yüze eğitimlerimiz ile projemize devam ettik. Geçen yıl söz verdiğimiz gibi, deprem dolayısıyla gidemediğimiz Mersin ve Gaziantep illerinde de 200 öğrencinin uygulamalı atölye eğitimlerinden faydalanmasını tamamladık. Bilime ve gençlere olan inancımızla, gelecek yıllarda daha büyük adımlar atmak için çalışıyoruz. En büyük hayalimiz her öğrenciye STEAM farkındalığı kazandırmak ve gelecekte iş hayatında bilimin ışığında yürümelerini sağlamak. Toplumsal kalkınmaya giden yolda daha fazla öğrenciye ulaşmaya, geleceğin başarılı profesyonellerini bugünden yetiştirmeye ve umudu taşımaya devam edeceğiz.”

Projenin mevcut yol haritası kapsamında;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki yılda 6874 öğrenciye ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ensonhaber – Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Zurna Sohbet - Cinsel Sohbet - Yetişkin Sohbet - SizinMekan - Sohbet Odaları - Sohbet - Mobil Sohbet - ESohbet - Mirc Sohbet - Sohbet Odaları - Geveze Sohbet - Dul Sohbet - Kelebek Sohbet - Zurna Sohbet - Kelebek Sohbet
Bizi Takip Edin