NASA’ya Boeing uyarısı: Felaket yaşanabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA’ya uzay misyonu için parça tedarik eden ValveTech, Boeing’e ait Starliner roketinin ilk fırlatması öncesinde uyarıda bulundu.

NASA'ya Boeing uyarısı: Felaket yaşanabilir

ensonhaber.com

Boeing’in 8 Mayıs’ta yapılması planlanan yeni Starliner astronot kapsülünün fırlatılması ertelenmişti.

Roketin valflerinden birinde yaşanan sorun nedeniyle fırlatmanın iptal edildiği açıklanırken, yeni fırlatma tarihi olarak 17 Mayıs belirlenmişti.

NASA’ya fırlatma uyarısı geldi

ValveTech şirketi, NASA’ya uzay misyonları için parça tedarik eden bir şirket olarak, Boeing’e ait Starliner roketinin merakla beklenen ilk fırlatması öncesinde uyarıda bulundu.

Şirket, uzay ajansını “felaketle sonuçlanacak bir şey yaşanmadan” güvenlik kontrollerini iki katına çıkarmaya ve protokolleri yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

8 Mayıs’taki fırlatmadan önce yaşanan sorunda, valfte sızıntı olduğunu gösteren bir vızıltı sesi, kalkıştan dakikalar önce Starliner’ın yanından geçen biri tarafından fark edildi.

ValveTech başkanı Erin Faville, NASA’yı “astronotların ve yerdeki insanların başına bir felaket gelmeden önce Starliner’ın güvenli olduğunu garantiye almaya” çağırdı.

Yedi mürettebat taşıyabilecek şekilde tasarlanan Starliner’da NASA’nın deneyimli astronotları emekli ABD Donanması kaptanı 61 yaşındaki Barry “Butch” Wilmore ve eski bir donanma havacısı ve test pilotu 58 yaşındaki Sunita “Sunni” Williams yer alacak.

Starliner otonom olarak uçmak üzere tasarlanmış olsa da mürettebat gerektiğinde uzay aracının kontrolünü üstlenebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA’ya Boeing uyarısı: Felaket yaşanabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ensonhaber – Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Zurna Sohbet - Cinsel Sohbet - Yetişkin Sohbet - SizinMekan - Sohbet Odaları - Sohbet - Mobil Sohbet - ESohbet - Mirc Sohbet - Sohbet Odaları - Geveze Sohbet - Dul Sohbet - Kelebek Sohbet - Zurna Sohbet - Kelebek Sohbet
Bizi Takip Edin