Sağlık açısından birçok faydası bulunan patlıcanın meğer sapı da en kendi kadar faydalıymış. Sapları atmak yerine kaynatıp içende o sorundan eser kalmıyormuş. İşte, saplardan gelen o mucize…
ensonhaber.com
Sağlık açısından sağladığı birçok fayda ile bilinen patlıcan
o sorunu da kökten çözüyormuş. Yazın ve kışın sofralarımızı süsleyen leziz yemeklerin
ana ürünü olan patlıcan sıkça tüketilen sebzeler arasında yer alır.
Genellikle düşük kalorisi nedeniyle tercih edilen patlıcan
ister kızartma ister musakka kısaca her çeşidi ile sevilerek tüketilen bir
besindir.
Sindirim sistemini rahatlatıcı etkiler sunan patlıcanın en
az kendisi kadar bunca zaman çöpün yolunu tutan saplarının da faydaları
saymakla bitmiyormuş.
İşte, patlıcan sapından gelen mucize…
Akşam yemeğine hazırladığınız patlıcanları soyarken çöpe
attığınız sapları kenara ayırıp kaynattığınızda öyle faydalar sunuyormuş ki yapmayan
pişman oluyor.
Tam bir vitamin deposu olan patlıcan sapları kaynatılarak
tüketildiğinde içeriğindeki A,B1,B2, ve C vitaminleri ile hemoroid tedavisinde
bire bir sonuç verdiriyormuş.
Ayrıca patlıcan sapları hemoriod tedavisinin yanında cilt ve
saç sağlığı açısından yaşadığınız sorunların giderilmesini ve bağışıklık
sisteminizi güçlendirmede de oldukça yararlıdır.
Patlıcan saplarından ve kabuklarının kaynatılmasıyla elde
edilen flavonoid antioksidanı eklem iltihaplarını gidermede ve sindirim sisteminden
kaynaklanan kabızlık sorununu çözmede etkili bir çözümdür.
Patlıcan sapı kürünü günde 2 kere aç karnına 5 gün olacak
şekilde tüketmeniz tüm yararlarından faydalanmanızı sağlayacak.