Yapay zekada rekabet kızışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji dünyası yapay zeka üzerine geliştirmelerine devam ederken, tüm sektörlerde AI geliştirmeleri geniş çaplı kullanılmaya devam ederken ChatGPT’nin yaratıcısından yeni bir atılım geldi.

Son dönemde önde gelen teknoloji devlerinden Apple ile de ortaklığı sıkça konuşulmaya başlanan OpenAI, yapay zeka teknolojisindeki rekabetin giderek kızıştığı bir dönemde, çoklu görev yeteneklerine sahip yeni bir yapay zeka modeli olan GPT-4o’yu duyurdu. “Omni” olarak adlandırılan bu model, metin, ses ve görüntü olmak üzere farklı formatlardaki verileri anlayabilme ve gerçek zamanlı akıl yürütme yeteneğine sahip.

İNSANLARLA DOĞAL ETKİLEŞİM HEDEFİ

GPT-4o, insanlarla doğal bir etkileşim kurmayı hedefleyen OpenAI’nin en son başarısı. Model, sesli komutlara insanlarla benzer hızda, yalnızca 232 milisaniyede yanıt verebiliyor. Ayrıca, İngilizce dışındaki dillerdeki performansında önemli iyileştirmeler sunuyor ve API’de önceki modellere göre yüzde 50 daha düşük bir maliyete de sahip olduğu belitiliyor.

Görüntü ve ses anlama konusunda da öne çıkan GPT-4o, gerçek zamanlı çeviri, müşteri hizmetleri ve hatta ninni yaratma veya uyum sağlama gibi eğlence uygulamaları için yeni olanaklar sunuyor.

OpenAI’nin yapay zeka teknolojisi alanında lider konumunu koruma çabalarının bir parçası olan bu yeni modelin, çeşitli platformlara nasıl entegre edileceği ve hangi yenilikleri getireceği merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapay zekada rekabet kızışıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ensonhaber – Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Zurna Sohbet - Cinsel Sohbet - Yetişkin Sohbet - SizinMekan - Sohbet Odaları - Sohbet - Mobil Sohbet - ESohbet - Mirc Sohbet - Sohbet Odaları - Geveze Sohbet - Dul Sohbet - Kelebek Sohbet - Zurna Sohbet - Kelebek Sohbet
Bizi Takip Edin